👉 Záruka bezpečného odoslania a reklamácií bez debát 👈

💚 Philodendron Pink Princess Marble ZADARMO pri nákupe nad 28 EUR 💚

Rýmovník - prírodný pomocník vo vašom domove

V dnešnej dobe, keď sa ľudia stále viac obracajú k prírodným metódam liečby a prevencie, si rýmovník právom získava pozornosť. naozaj každý.

Rýmovník ( Plectranthus amboinicus ) patrí do čeľade hluchavkovitých. si privoňať, prípadne šúchať listy medzi prstami.

nádchovník

Aké sú ideálne podmienky na pestovanie?

Rýmovník je veľmi nenáročná rastlina Stačí ju pravidelne zalievať a najlepšie umiestniť na okenný parapet do polotieňa, takže je dôležité dbať na to, aby pôda medzi jednotlivými zálievkami dostatočne vyschla. , môžete ho skrátiť, čo podporí jeho hustejší rast. týždňov zakorenia, a potom ich môžete presadiť do kvetináča.

Využitie rýmovníka

Na čo všetko môžeme využiť túto rastlinu? Rýmovník je všestranná rastlina s mnohými možnosťami využitia.

Nádcha, nádcha, nádchovník!

Blíži sa obdobie, kedy všade so sebou nosíme vreckovky a bojíme sa, aby nás nepolapila nádcha. Máme pre vás niekoľko tipov, ako zatočiť s prechladnutím a zostať fit aj v pochmúrnych dňoch. lístok vložiť do nosovej dierky a inhalovať. Môžete si tiež pripraviť čaj - stačí pár čerstvých lístkov zaliať horúcou vodou a pochutnať si na liečivom nápoji. A ak by to nestačilo, máme pre vás osvedčený recept na rýmovníkový sirup.

Recept na rýmovníkový sirup

Ingrediencie:

  • 30–50 čerstvých listov nádchu (môžu byť aj stonky)
  • 2 citróny, prípadne pomaranč (ideálne bio)
  • 1 kg trstinového cukru
  • 1 liter vody

Postup: Opláchnite listy nádchovníka pod tečúcou vodou, aby ste ich zbavili prachu a nečistôt. Natrhajte ich na menšie kúsky alebo zľahka nakrájajte.

Do hrnca vložte listy rýmovníka, prípadne rozmixovanú zmes, zalejte litrom vody a priveďte do varu. 15 minút varte na miernom ohni. a výluh vráťte do hrnce. Pridajte cukor a za stáleho miešania zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí.

Hotový sirup nalejte do sterilizovaných pohárov alebo fliaš a nechajte vychladnúť. Uchovávajte ho na chladnom a tmavom mieste.

Použitie: Pri prechladnutí alebo na posilnenie imunity užívajte 1–2 lyžičky sirupu denne, prípadne ho pridávajte do teplého čaju.

nádchový sirup

Rýmovníkový sirup je skvelým pomocníkom v období chrípok a prechladnutí, a vďaka citrusom navyše príjemne chutí.

A čo Vy máte už doma svoj vlastný rýmovník, alebo sa ešte len chystáte využiť jeho liečivú silu? Podeľte sa s nami o svoje skúsenosti a tipy na jeho využitie.

Čo hľadáte?

Košík