👉 Záruka bezpečného odoslania a reklamácií bez debát 👈

Naša návšteva Holandských pestovateľov

Minulý týždeň sme sa vydali na nezabudnuteľnú cestu do Holandska. Náš DMP tím mal jasný cieľ: objaviť nové a vzácne druhy rastlín pre našu novú predajňu v Karlíne, ktorou sa chystáme otvoriť v priebehu leta (skoro vám povieme viac) a e-shop. A kde inde hľadať inšpiráciu ako v krajine preslávenej svojimi skleníkmi a pestrým výberom rastlín?

Naša cesta začala v Rotterdame, modernom meste plnom inovácií. Aj keď sme strávili nejaký čas preskúmavaním mesta, naša hlavná pozornosť sa sústredila na skleníky v okolí. Boli sme všetci nadšení z toho, aké poklady môžeme objaviť. Každý skleník, ktorý sme navštívili, nám poskytol úžasné pohľady na širokú škálu rastlín, od základných kúskov až po vzácne druhy, ktoré sme doteraz nepoznali.

Alocasia Micholitziana Frydek variegata

Pilea peperomioides Sugar

Deň po Dni

1. Deň: Návšteva skleníka pestovateľa

Prvý deň sme sa vydali do skleníka nášho hlavného pestovateľa, odkiaľ posielame všetky objednávky z e-shopu. Bolo pre nás dôležité presvedčiť sa o čerstvosti rastlín a ich precíznom balení. Naše očakávania boli viac ako splnené – videli sme, s akou starostlivosťou a profesionalitou sa každá rastlina pripravuje na odoslanie. Už teraz máme v hľadáčiku niekoľko nových druhov rastlín a doplnkov, ktoré čoskoro pridáme na náš e-shop.

Monstera deliciosa Thai Constellation

2. Deň: Návšteva zaujímavých pestovateľov

Druhý deň sme sa vydali k zaujímavým pestovateľom, ktorí pestujú vzácne druhy rastlín. Jeden z pestovateľov sa špecializoval na Aglaonemy, Tillandsie, Sukulenty a mnoho ďalších. Bolo fascinujúce dozvedieť sa, že Tillandsia sa snaží pestovať v maximálnej vlhkosti 60%, aby po príchode k vám domov nezažili šok a zvládli aklimatizáciu. Tento prístup nám ukázal, aká dôležitá je starostlivosť o detaily pri pestovaní rastlín.

Gymnocalycum variegata & Tillandsia

Ďalší pestovateľ sa venoval iba raritným druhom. Mrzí nás, že vám nemôžeme ukázať všetko, čo sme videli. Tento pestovateľ si svoje poklady stráži a na trh prídu až rádovo. Ale nebojte sa, hneď ako budú dostupné, budeme mať v ponuke tiež! Tu vám aspoň ukážeme pár kúskov, ktoré sme si mohli odfotiť. Jedná sa prevažne o vzácne kúsky Antúrie.

1. Anthurium Luxurians, 2. Anthurium Besseae aff., 3. Anthurium Regale
Antúrium Luxurians x variegata
  1. Deň Amsterdam a botanická záhrada

Tretí deň sme strávili v botanických záhradách. Amsterdam nás uchvátil nielen svojou flórou, ale aj malebnými kanálmi a historickými budovami.


Vďaka tejto ceste sme získali nielen nové produkty, ale aj množstvo inšpirácie a nápadov, ako naša predajňa a eshop môžu vyzerať v budúcnosti. Vrátili sa s novými nápadmi a energiou. Tešíme sa, keď vám budeme môcť predstaviť všetky nové rastliny, ktoré sme objavili, a veríme, že vás budú fascinovať rovnako ako nás. Už teraz sa tešíme na našu ďalšiu spoločnú cestu do Holandska. Tieto návštevy u pestovateľov nás nikdy neomrzia!



Čo hľadáte?

Košík