👉 Záruka bezpečného odoslania a reklamácií bez debát 👈

6 tipov, ako získať izbovku lacnejšie

Milujeme štýl urban jungle a dúfame, že vám prostredníctvom našich tipov a trikov pomôžeme vytvoriť si vlastnú džungľu u vás doma. Dali sme hlavy dohromady a spísali zoznam tých najlepších miest, kde nájdete poklady aj za málo peňazí. Izby všetkým!

1.Výmena rastlín

Počuli ste o výmene rastlín alebo o swape? Pokiaľ máte doma izbovku, ktorá sa vám nepáči, alebo pre ňu nemáte vhodné podmienky, skúste ju s niekým vymeniť. Dosť možno narazíte na niekoho, kto má rovnaký problém, ale vašej rastlinke by bol schopný dať ten správny domov. Nemáte žiadnu rastlinu na výmenu? Skúste sa dohodnúť na výmene napríklad za čokoládu alebo víno. Skúste na facebooku skupiny zamerané na výmenu rastliny. Napríklad GREEN SWAP.

Náš Ficus elastika vymenený za 2 malé monstery.

  1. Facebook Marketplace

Skúste si raz týždenne prejsť Marketplace a do vyhľadávania zadať vašu vytúženú rastlinu. Veľakrát sa mi stalo, že som tú pravú našla práve tam. Oslovte predávajúceho a pokiaľ sa vám cena zdá príliš vysoká, pokúste si vyjednať zľavu. Predávajúci sa chce rastliny zbaviť rýchlo a vy zase rýchlo nakúpiť a mať ju pri sebe doma. Tak prečo neurobiť kompromis?

Rhapidophora tetrasperma po vyjednanej zľave.

  1. Bazáre

Na online bazároch nájdete mnoho zaujímavých vecí. Od starého nábytku, knižiek až po zvieratá. Izbové rastliny tam ale nájdete aj. Online bazáre často využívajú aj starší ľudia, ktorí nemajú Facebook, a preto na nich môžete naraziť na hocijaké poklady. Napríklad na 50-ročnú monsteru.

Oxalis a ďalšie rastliny za drobné od staršej pani, ktorá sa sťahovala preč.

  1. Priatelia a rodina

Babičky a deduškovia, tí, u ktorých ste izbovky vždy videli, ale ako malí sa o nich nezaujímali. Práve oni majú domy plné obrovských rastlín, ktoré im za tie roky už prerastajú cez hlavu. Zistite, či sa svoje obrie izbovky nechcú zbaviť výmenou za menšiu rastlinku, ktorá im nebude prekážať.

Dlhoročná a niekoľkometrová šplhavnica od Tomášovej mamky.

  1. Staré kancelárske budovy a úrady

Vybavujete si ponuré chodby úradov, ktoré zdobia len smutne vyzerajúce rastliny? O veľa z nich sa nikto nestará. Môžete sa ich slušne opýtať, či by vám izbovku nedaroval, alebo ich poproste o rezeň. Rastliny bez dovolenia nikdy sami nestrihajte!

Táto monstera je zo starších kancelárskych priestorov. Nikto sa o ňu veľmi nestaral, a preto nebol problém, aby sme si z nej pár rezňov urobili.

  1. Daj mi izbičku

Pretože milujeme izbovky a aj nízke ceny, snažíme sa ich vždy držať čo najnižšie pri zemi. Kvety sami navyše presádzame do nami namiešaného substrátu a staráme sa o ne s láskou do tej doby, než poputujú k vám domov.

Čo hľadáte?

Košík