👉 Záruka bezpečného odoslania a reklamácií bez debát 👈

6 krokov, ako baliť izbovky

Premýšľate, ako zabaliť rastlinu, tak aby bola doručená v poriadku?

Nezasielajte rastliny premokrené, ale ani vysušené. Pokiaľ viete, že budete rastliny posielať až za niekoľko dní, rozvrhnite si dopredu, kedy ich zalejete.

Zistite si, do akých rozmerov a kilogramov dopravca balík zašle. Pozorne si prečítajte aj informáciu o nadrozmerných zásielkach.

Pokiaľ balík obsahuje rastliny, žiadny z dopravcov vám nezaplatí pri poškodení za obsah. Pri strate balíka vám dopravca vráti peniaze za poštovné a za základné poistenie zásielky.

Čo budete potrebovať?
Vlnitý kartón, (namiesto kartónu môžete zvoliť aj tvrdší papier), izolepu, izolepu s nápisom KREHKÉ (nemusí byť), sťahovaciu fóliu (môže byť aj potravinová fólia).

Postup:

  1. Obalenie kvetináča fóliu

Kvetináč starostlivo obalíme v sťahovacej fólii. Predchádzame tým zbytočne rozsypanej hline. Obalený kvetináč ešte spevníme izolepou. U niektorých rastlín to ide horšie, preto s trochou rozsypanej hliny počítajte.

  1. Spevnenie rastliny kartónom

Narežeme si vlnitý kartón podľa výšky rastliny, šírka kartónu by mala byť taká, aby kartón obtočil celú rastlinu a vznikol tubus.

  1. Zarolovať a prilepiť

Zarolujeme do tubusu, spodok kvetináča prilepíme ku kartónu, aby sa kvetináč nepohol a kartón ešte obtočíme izolepou. Rastlina je tak pevne zafixovaná v tubuse.

  1. Vloženie tubusu do krabice

Tubus vložíme do krabice tak, aby bol v krabici nejazdil a bol dobre zaistený. Škatuľu volíme vždy takú, aby bol tubus s rastlinkou napevno. Krabice sa snažíme recyklovať, a preto sa nelejkajte pokiaľ vám od nás dorazí krabice s logom iného eshopu. Zháňame rôzne krabice po známych, aby ich zbytočne nevyhadzovali. Ak máte doma prebytok papierových krabíc, budeme vďační za každú vašu nevyužitú škatuľu.

  1. Pozor, krehké

Predposledným krokom, než bude zásielka u vás, je zalepiť škatuľu. Najskôr zalepíme škatuľu priehľadnou izolepou a potom ešte škatuľu obídeme izolepou s nápisom krehkej. Je to prevencia toho, aby kuriéri vedeli, že je obsah krehký a zaobchádzali s balíčkom opatrnejšie. Ale pozor, nespoliehajte sa 100% na to, že sú všetci kuriéri opatrní.

  1. Odovzdanie prepravcovi

Balíky odovzdávame prepravcovi vždy v pondelok alebo utorok, aby sme mali istotu, že vám dorazí do piatku. Občas sa, ale aj dopravcom stáva, že balík zatúlajú. My do balíka dávame ešte vizitku s naším telefónnym číslom a emailom v prípade nejakého problému a na druhej strane vizitky je 10% zľava na ďalší nákup.

Pokiaľ vám od nás prišla zásielka aj napriek našim snahám poškodená, sme pripravení okamžite zaslať nové alebo sa dohodnúť na inej kompenzácii.

V zime navyše rastlinu balíme do ďalších vrstiev mirelonu a bublinkovej fólie, ktoré vďaka svojim izolačným schopnostiam udržia rastlinku zimou nepoškodenú.

Izby všetkým! 💚

Vyberte si tú svoju.

Čo hľadáte?

Košík